Google+ e-BeautyQueen: Manicure@Home

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Manicure@Home

Περιποιηθείτε τα νύχια σας μόνη σας στο σπίτι, ακολουθώντας τα βήματα για ένα επαγγελματικό manicure με μεγαλύτερη διάρκεια!


1. Ξεβάψτε τα νύχια σας. Χρησιμοποιήστε ένα non-acetone ασετόν αν έχετε εφαρμόσει απλό βερνίκι νυχιών ή το κανονικό ασετόν για βερνίκια που περιέχουν glitter.

2. Δώστε σχήμα στα νύχια σας. Προτιμήστε μια χάρτινη ή μια γυάλινη λίμα αντί για μεταλλική. Φροντίστε να έχουν όλα σας τα νύχια το ίδιο μήκος. Λιμάρουμε πάντα πλάγια προς μία κατεύθυνση και αποφεύγουμε την κίνηση "αριστερά-δεξιά" με την λίμα.

3. Για να απαλύνετε τις παρανυχίδες, απλώστε στην περιοχή των επονυχίων cuticle (ειδικό λαδάκι ή κρέμα για την απομάκρυνση των επονυχίων) κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Αφήστε να δράσει για 1' και τοποθετήστε τα χέρια σας σε ένα μπολ με χλιαρό νερό.

4. Σπρώξτε τις παρανυχίδες προς τα πίσω με ένα ειδικό ξυλάκι. Αποφύγετε τις βίαιες κινήσεις για να μην υπάρξουν τραυματισμοί. Κάποιες από εμάς συνηθίζουν να κόβουν τις παρανυχίδες, εγώ δεν θα σας το πρότεινα, ωστόσο εάν εσείς το κρίνετε απαραίτητο χρησιμοποιήστε ένα πενσάκι για παρανυχίδες και κόψτε όσες προεξέχουν περιμετρικά χωρίς να τις τραβάτε.

5. Με απαλές κινήσεις λιμάρετε την επιφάνεια του νυχιού με μια ειδική λίμα buffer. Απομακρύνετε έτσι τα νεκρά κύτταρα και προετοιμάζετε την επιφάνεια των νυχιών να δεχθεί το βερνίκι.

6. Ενυδατώστε τα χέρια σας απλώνοντας την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα χεριών μέχρι τους καρπούς. Με βαμβάκι και ασετόν περνάτε κάθε νύχι για να αφαιρέστε την λιπαρότητα από τα νύχια σας.

7. Απλώστε μια στρώση base coat. Θα σας πρότεινα να επιλέξετε ένα ridge-filler base coat, "γεμίζει" τις ατέλειες και εξομαλύνει την επιφάνεια των νυχιών

8. Επιλέξτε το βερνίκι που θα εφαρμόσετε και περνάτε δύο στρώσεις. Για τέλεια εφαρμογή περνάτε με το πινελάκι αρχικά την αριστερή και τη δεξιά πλευρά του νυχιού και τέλος το κέντρο. Προσπαθήστε οι στρώσεις να είναι λεπτές.

9. Τελειώστε το μανικιούρ με μια στρώση top coat. Απλώνουμε κατά μήκος σε όλο το νύχι και δεν ξεχνάμε την άκρη του νυχιού για να αποφύγουμε το "ξεφλούδισμα" του χρώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...