Google+ e-BeautyQueen: Ηθικόν Ακμαιότατον!

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ηθικόν Ακμαιότατον!

Σπυράκια... Και? Τρόποι για να αποκτήσετε καθαρή επιδερμίδα:

Είτε βρίσκεστε στην εφηβεία, είτε υποφέρετε από «ενήλικους» δερματικούς μπελάδες εφαρμόστε καθημερινά τα κατάλληλα tips και δείτε την επιδερμίδα σας να αποκτά πορσελάνινη όψη!

  • Ο καθαρισμός είναι η πιο βασική κίνηση, αν θέλουμε να διατηρήσουμε το δέρμα μας αψεγάδιαστο. Φροντίστε να πλένετε το πρόσωπό σας κάθε πρωί και απαραιτήτως κάθε βράδυ πριν τον ύπνο για να απαλλαγείτε από τυχόν ρύπους που έχουν συσσωρευθεί στο πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προσθέσω πως ΠΟΤΕ δεν κοιμόμαστε με μακιγιάζ ακόμα κι αν είμαστε πολύ κουρασμένες. Μετά τον καθαρισμό χρησιμοποιήστε μια τονωτική λοσιόν για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα, να συσφίξετε τους πόρους και να εξισορροπήσετε το ph της επιδερμίδας σας. 
  • Μην ξεχνάτε την απολέπιση. 1-2 φορές την εβδομάδα χρησιμοποιήστε ένα απολεπιστικό προϊόν για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Προσοχή!Προχωρήστε στην απολέπιση με αργές και απαλές κινήσεις. Γρήγορες και βίαιες κινήσεις έχουν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του δέρματος. 
  • Η χρήση μιας μάσκας κατάλληλης για ακνεϊκά και λιπαρά δέρματα προσφέρει καθαρισμό σε βάθος και ανανεώνει την επιδερμίδα σας.   
  • Χρησιμοποιήστε μια εξειδικευμένη κρέμα. Προτιμήστε κάποιο προϊόν κλινικά ελεγμένο και δοκιμασμένο, που θα διατηρήσει την επιδερμίδα σας απαλή, ενώ παράλληλα θα την αναζωογονήσει και θα την εξισορροπήσει, μειώνοντας την λιπαρότητα και καταπολεμώντας στη ρίζα τους σπυράκια και μαύρα στίγματα.
  • Χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα με στοχευμένη δράση επάνω στα σπυράκια - ειδικά όταν εμφανίζονται μεμονωμένα - τα οποία εφαρμόζονται τοπικά και προσφέρουν άμεση κάλυψη και μείωση του μεγέθους των ατελειών.
  • Αντισταθείτε στην επιθυμία να πειράξετε το σπυράκι σας, αφού μια ανοιχτή πληγή είναι σίγουρα πιο αντιαισθητική και επίφοβη για μόλυνση. Αν, όμως, δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς, τουλάχιστον δώστε προσοχή στο θέμα υγιεινής. Κατ' αρχάς σιγουρευτείτε ότι έχετε καθαρίσει καλά τα χέρια με αντιβακτηριδιακό σαπούνι.
  • Αποφύγετε το στρες. Το στρες ευθύνεται για την παραγωγή ορμονικών στεροειδών που προκαλούν έξαρση της ακμής. Κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά στη σχέση μας, στο σπίτι μας ή τη δουλειά, οι ορμόνες μας στην κυριολεξία αποσυντονίζονται. Σε περίπτωση που διανύετε περίοδο με πολύ άγχος προσπαθήστε να αυξήστε τη συχνότητα καθαρισμού του προσώπου σας με έναν ειδικό αφρό καθαρισμού τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα.
  • Νερό! Καταναλώστε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερού την ημέρα. Έτσι θα αποφύγετε την αφυδάτωση του δέρματος η οποία μεθοδικά δημιουργεί νεκρά κύτταρα που κλείνουν τους πόρους και ευνοούν τα συμπτώματα της ακμής.
Τέλος μπορείτε να δείτε tips για την κάλυψη των ατελειών στο άρθρο "Τέλειες...Ατέλειες!!!" που θα βρείτε πιο κάτω. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...